Elsk dig stærk – fra selvkritik til selvværd

Fra selvkritik til selvværd på 8 uger med compassionfokuseret online trænings-workshop.

Næste hold starter d. 30. januar 2018.

compassionfokuseret forløb

Du mærker, at alt ikke er så godt, som det kunne være.

Du oplever dig fanget i en cirkel af manglende overskud, skæld ud på dine børn, dårlig samvittighed og selvkritik.

Du spørger dig selv, om dette virkeligt er sådan livet med børn skal være.

Hvorfor kan jeg ikke bare tage mig sammen og stoppe med at råbe? Hvorfor kan jeg ikke være mere overskudsagtig, ligesom alle de andre?

Det er samtidigt vigtigt for dig, at andre har det godt – dine børn, din mand. Du vil gerne være der for dem!

Du tager dig derfor altid godt af alle andres behov og alle de ting, der skal ordnes.

Men du glemmer, at du også selv har behov…. de kommer i hvert fald allernederst på listen af alt det, du skal tage dig af.

Problemet er, at du ALDRIG når ned i bunden, fordi der altid er behov og ting, du skal tage dig af. Derfor kommer det nærmest til at føles som om, du sidder fast nederst på listen.

Du ved egentligt godt, at du har brug for OGSÅ at tage dig af dine egne behov, men du har simpelthen hverken tid eller overskud til at begynde.

Din strategi indtil nu har så været at tænke, at du må tage dig endnu mere sammen. Løbe endnu stærkere, skælde dig selv endnu mere ud!

Men uanset, hvor meget du anstrenger dig, så hjælper det slet ikke.

Du får det bare værre og værre indeni.

Du ved simpelthen ikke, hvor du skal starte for at få det bedre.

Hvis du har det på denne måde og ikke orker at anstrenge dig mere, men gerne vil lære at tage dig bedre af dig selv til glæde for dig og dine, så er denne 8 ugers online workshop for dig.

Du vil på 8 uger lære at stoppe op, inden du flipper skråt og mærke, hvad der har trigget dig. På den måde vil du kunne nå at beslutte dig for, hvordan du efterfølgende vil handle, selv om du er meget vred.

fra selvkritik til selvværd

"Elsk dig stærk - fra selvkritik til selvværd" er lavet til dig, der kan svare ja til nogle af følgende udsagn:

 • Jeg sætter alle andres behov før mine egne
 • Jeg har en masse ting, der skal ordnes
 • Jeg skælder alt for meget ud
 • Jeg er alt for presset
 • Jeg har svært ved at tillade mig at prioritere mig selv
 • Jeg har en indre kritisk stemme
 • Jeg kan ikke mærke, hvad jeg har behov for
 • Mit selvværd er ikke så højt, som det kunne være
 • Jeg har svært ved at være i ro
 • Mine tanker flyver omkring
 • Jeg har mange bekymringer
 • Jeg føler mig stresset
 • Jeg vil gerne lære at tage mig bedre af mig selv
 • Jeg ville ønske, at jeg kunne være mere nærværende
 • Jeg er ikke så glad, som jeg kunne være
 • Mit liv føles hårdt
 • Livet med børn er slet ikke, som jeg regnede med
 • Jeg skælder mig selv ud over alt det, jeg ikke formår

at selvkritik opfattes som en trussel i din hjerne og at din hjerne dermed går i alarmberedskab?

at selvkritik opstår, fordi du i din hjerne har evne til at vurdere dig selv udefra. Det er, når du sammenligner din egen præstation med andre, at der er risiko for at selvkritiske tanker dukker op.

at du ved at bruge din hjernes iboende evner kan træne dig til at møde dig selv med venlighed og varme i stedet for selvkritik?

Vidste du?
fra selvkritik til selvværd

Forestil dig, at...

Prøv at forestil dig, at du hver gang du fik en selvkritisk tanke kunne registrere den og give dig selv forståelse, venlighed og varme i stedet for at skælde dig selv ud.

Hvad ville det betyde for dig, hvis du kunne stoppe med at skælde dig selv ud over det, du ikke formår og i stedet give dig selv anerkendelse for det, du faktisk formår?

Hvordan ville det påvirke din relation til dine børn, hvis du kunne træde ud af kampen indeni, hvor du bekriger dig selv og de sider, du ikke bryder dig om?

Hvordan ville det føles, hvis du kunne nå at stoppe dig selv, inden du kom i det røde felt og gjorde og sagde ting, som du bagefter fortryder?

Hvilken betydning ville det have for dig, hvis du med bevidsthed kunne vælge din egen reaktion i stedet for at køre på automatpiloten?

Hvad ville du gøre mere af, hvis du kunne opnå et mere stærkt indre fundament, hvor du ikke blot skulle overbevise dig selv men virkeligt mærkede, at du er god nok, som den du er?

Det er muligt – også for dig – at gå fra selvkritik til selvværd.

Fra selvkritik til selvværd - hvordan?

På 8 ugers kan du via compassionfokuseret træning lære at tage dig bedre af dig selv uden at få dårlig samvittighed.

Du kan lære at træde ud af din indre kamp af selvkritik og ind i et liv, hvor du bygger et stærkt indre fundament af selvværd.

Du vil igennem træningen finde mod og styrke til at være dig, som den du er.

Du vil få redskaber, så du kan tage dig af det besværlige, det smertelige og det ubehagelige i dit eget liv og hos andre.

Forløbet er IKKE terapi, men en blanding af psykodukation (viden om tilgangen), øvelser og refleksion.

Forløbet går ikke i dybden med, hvorfor du har det, som du har det (f.eks. traumer fra din barndom), men vi arbejder på, at du kan ændre dine indre negative kritiske tanker, så du kommer til at tænke med større medfølelse og venlighed om dig selv.

Du vil igennem de 8 uger blive guidet til en større opmærksomhed og forståelse af dine egne tanker, følelser og handlinger, så du kan udvikle færdigheder til at indgå i mere sunde relationer til dig selv og andre.

Undersøgelser indikerer at træning af compassion kan medfører øget psykisk trivsel, nærvær, øget omsorg for en selv, modstandskraft, og social forbundenhed samt nedsætte stress, angst og depression.

Hvad andre har fået ud af forløb hos mig

fra selvkritik til selvværd

Det virkeligt var grænseoverskridende, at det var i en gruppe, men det viste sig at være det bedste, at det var i en gruppe. Hun har fået så meget ud af refleksionen med de andre deltagere. Dels har hun nemlig opdaget, at hun slet ikke er den eneste, der har en stor indre selvkritisk stemme. Dels er hun blevet inspireret af de andre til nye forståelser og til at lave ændringer i sit liv! 

Tidligere deltager fra live udgave af forløbet
fra selvkritik til selvværd

Jeg har opdaget, at jeg er ALT for hård mod mig selv. Jeg vidste nok godt, at jeg er meget perfektionistisk, men havde nok ikke overskuet, hvor meget det rent faktisk dræner i længden.

Jeg har lært ikke at slå mig selv i hovedet, når jeg så alligevel fejler, eller når jeg ikke har overskud til at gøre det, jeg havde forestillet mig. I hvert fald de fleste gange 🙂 Og det giver mere energi i de krævende situationer.

Mor, 38 år, Ålborg

Jeg følte mig meget tryg fra første gang jeg satte mig i en stol hos Anne. Hun er utroligt nærværende og rolig, og så er hun god til at finde ind til essensen af problemet

Kvinde, 34 år, Ry

Dit udbytte af workshoppen

I det første modul vil du blive introduceret til tankerne bag compassion og self-compassion. Du vil blive guidet til at sætte dig mål for forløbet og til at committe dig, så du faktisk får prioriteret dig selv.

I modulets første lydfil vil du kunne lære at bruge din egen vejrtrækning til at tage en pause, hvor du genfinder roen.

I modul 2 vil du finde ud af, hvorfor du igen og igen kommer til at blive alt for vred, selvom du lige så ofte beslutter dig for, at NU skal det være slut. Det er nemlig slet ikke din egen skyld, men der imod din lumske hjerne!

Du vil i dette modul lære dit eget følelsesmæssige reguleringssystem at kende, så du kan opdage, hvornår du er ved at miste pippet og er i stigende risiko for at flippe skråt. På den måde kan du nå at stoppe op og reflektere selvom du er på vej i det røde felt og dermed også beslutte, hvordan DU ønsker at handle.

I det tredie modul vil du lære, hvordan du kan træne din opmærksomhed, så du med bevidsthed kan registrere, når du kritiserer dig selv. I dette modul lægges grunden til, at du kan begynde at tage dig bedre af dig selv.

Modul 4 adresserer den skyld og skam, som vi ofte sidder fast i som bagved liggende drivkraft i vores selvkritiske indre stemme. Du vil få hjælp til at kigge på din selvkritik, og hvor den kommer fra.

Samtidigt vil lydfilen indeholde en øvelse, hvor du kan finde et sted, der er helt dit uden krav og forventninger, hvor du kan slappe helt af.

I modul 5 får du viden og træning i at udvikle dit medfølende sind. Du vil også blive guidet til at kigge nærmere på de ting, der kan aktivere dit alarmberedskab og hvilke strategier, du indtil nu har forsøgt at bruge for at passe på dig selv.

Modul 6 lærer du om, hvordan du via visualisering kan udnytte din hjernes evne og støtte dig selv. Du skal finde din compassion-figur, der kan støtte dig og hjælpe dig med at vende selvkritik til selvværd.

I compassion bruges ofte skriveøvelser og i modul 7 vil du lære, hvordan dit aktuelle selv blot er en version af dig. Øvelserne vil være skriveøvelser til tidligere, nuværende og fremtidigt selv.

Modul 8 guider til, hvordan du efter forløbet kan bibeholde din læring, så du kommer til at leve i en større grad af compassion med dig selv og andre i din hverdag.

fra selvkritik til selvværd

Workshoppens form

“Elsk dig stærk” er en 8 ugers online workshop, som du kan gennemføre, når du vil, og hvor du vil.

Vi starter tirsdag d. 30/1 2018.

Du får efterfølgende hver tirsdag adgang til ugens modul.

Workshoppen er en vekselvirkning mellem online video-oplæg, guidede øvelser, lydfiler med meditationer og dine egen refleksioner.

Metoderne, der trænes er det naturlige åndedræt, mindfulness og visualisering.

fra selvkritik til selvværd

Du får adgang til en lukket Facebook-gruppe, hvor du vil opleve et fællesskab med andre kvinder, der ligesom dig ønsker at gå fra selvkritik til at bygge et stærkt selvværd.

Der lukkes op for gruppen, når workshoppen går i gang tirsdag d. 30/1 2018.

I gruppen kan du stille mig spørgsmål, få opmuntring og udfordring, skrive med de andre deltagere og finde hjælpe, støtte og en gruppe, der hepper på dig.

Jeg vil gerne sikre mig, at du får mest muligt ud af processen i workshoppen. Derfor har jeg besluttet, at der kun er et begrænset antal pladser.

Fordelen ved en online  workshop:

 • du kan sidde hjemme i din egen lune sofa med en god kop kaffe eller te
 • du kan gennemgå modulerne, når det passer dig
 • du kan tage modulerne med på farten, f.eks. på en gåtur
 • du får meget for relativt få penge sammenholdt med, hvad en session hos mig koster
 • du kan få min viden om hvordan du kan gå fra selvkritik til selvværd uanset hvor du bor
 • du kommer med i en lukket gruppe på Facebook, hvor du vil kunne finde opbakning og støtte hos andre mødre, der ligesom dig ikke orker at anstrenge sig mere
 • du kan få min støtte og opbakning undervejs i den lukkede gruppe på Facebook

FAQ - spørgsmål og svar til "Elsk dig stærk - fra selvkritik til selvværd"

Hvad nu, hvis jeg ikke kan deltage tirsdag, hvor modulet frigives?

Hvert modul frigives tirsdag kl. 9. Her vil du modtage en mail i din indbakke, hvor du kan gå direkte til det lukkede forum med modulerne. Du kan logge ind via Facebook, Google+ eller oprette dit eget login.

Du  bestemmer hvornår du vil gennemføre modulerne. Det er altså ikke afgørende, at du afsætter tid om tirsdagen, hvis det ikke passer dig.

Det, der er afgørende, er, at du i løbet af ugen prioriterer at gennemføre ugens modul – i hvert fald, hvis du vil følges med de andre i den lukkede Facebook-gruppe.

Fastsæt gerne et bestemt tidspunkt til alenetid med workshoppen.

Hvor lang tid skal jeg afsætte hver uge?

Du bestemmer, hvor meget i dybden du vil gå. Du kan få meget ud af blot at se videoerne, men den største transformation i dit liv vil du selvfølgeligt opnå, hvis du også laver øvelserne på lydfilerne og udfylder refleksions ark.

Du skal regne med at afsætte 30-40 minutter til videoerne hver uge. Men det smarte er, at du jo kan tage din workshop med dig på farten, fordi det er online. Videoerne er små korte videoer, som du kan se uafhængigt af hinanden. derfor behøver du ikke sidde en aften og se det hele i sammenhæng, hvis det ikke passer dig.

Lydfilerne laves i 2 udgaver; nemlig en light-udgave til de dage, hvor du ikke har så meget energi og overskud og en længere udgave til de dage, hvor du vil prioritere at gå i dybden.

Hvor længe har jeg adgang til materialet?

Din adgang til materialet udløber ikke. Dvs. at du ALTID kan vende tilbage til videoerne og lydfilerne, hvis du vil genopfriske eller gå endnu mere i dybden med workshoppen.

Hvad nu, hvis jeg fortryder, at jeg har tilmeldt mig?

Hvis du skulle fortryde din investering, så giver jeg dig desværre ikke dine penge retur.

Selvom du fortryder dit køb, vil du fortsat have adgang til workshoppen, som du så kan vende tilbage til, hvis du igen får mod på det. Du vil også fortsat være medlem af Facebook-gruppen.

Hvad gør jeg, hvis jeg får et spørgsmål undervejs i workshoppen?

Det vil være meget naturligt, hvis workshoppen sætter gang i en masse tanker og dermed også en masse spørgsmål.

Den lukkede Facebook-gruppe er netop tiltænkt til det formål, at du kan skrive dine spørgsmål derinde, så andre også kan få glæde af både dit spørgsmål og mit svar.

I den lukkede Facebook-gruppe vil jeg besvare dine spørgsmål og måske ikke give dig et endegyldigt svar, men give dig mine refleksioner, der kan lede dig videre i dine egne refleksioner.

Din proces fra selvkritik til selvværd starter om:

1/30/2018

Ja, jeg er med i gruppeforløbet

Du får:

 • løbende adgang til workshoppens 8 moduler
 • fuld adgang til workshoppen – også efter de 8 uger
 • 7 lydfiler, som du kan downloade og have med dig overalt på din telefon
 • medlemskab af lukket Facebook-gruppe

Din investering i workshoppen er 2.493,75 kr. (intropris)

Spar 700 kr. – brug EarlyBird rabatten, der udløber 2/5 2018 kl. 12:00. Anvend denne kode 8EC9J44FJ1

Din investering er kr. 1.795.

 

fra selvkritik til selvværd

Jeg ved, at denne workshop kan give dig indsigt og redskaber, så du kan gå fra selvkritik til selvværd.

Derfor giver jeg dig med glæde dine penge retur, hvis du ikke er 100% tilfreds.

Det eneste, jeg kræver, er, at du aktivt har deltaget i alle 8 moduler, dvs. du har set videoerne, lavet refleksionsøvelserne og trænet ved brug af lydfilerne.