Online terapi og rådgivning via Skype – FAQ:

04juni

Online terapi og rådgivning via Skype – FAQ:

Posted by - Psykolog

online terapi Du har givetvis en række forestillinger om, hvordan ordinære samtaler med en psykolog, kan foregå.

Den klassiske forestilling drejer sig om, at du ligger på en sofa og øser ud af dit hjerte, alt imens der sidder en tavs terapeut bag dig og mumler af og til. Denne fremstilling er naturligvis karikeret og godt for det, men den hjælpes fortsat godt på vej af film og serier.

Mon ikke du har billedet på nethinden lige nu?

Når det kommer til online terapi, så kan der melde sig en del andre spørgsmål. Det er disse, jeg adresserer i dette indlæg.

Nogle af de mest gængse spørgsmål kan være:

”Kan der opstå den samme følelse af kontakt igennem en skærm, som hvis vi mødtes?”

”Vil jeg føle mig lige så godt hjulpet, som hvis vi sad overfor hinanden?”

”Vil det føles akavet og distanceret, at vi har en skærm imellem os?”

”Kan jeg tage de samme emner op, som i et ordinært terapilokale?”

Fordele ved online terapi:

  • Fleksibelt, idet det vi kan mødes efter arbejdstid, så du ikke behøver at tage fri fra arbejde. Det kan også foregå på din arbejdsplads, hvis det er tilladt. Det kan, hvis du er mor eller far, også foregå efter puttetid, så du ikke behøver at hyre en barnepige. Hvis I som forældre ønsker en fælles rådgivningssession kan det også sagtens lade sig gøre. Du behøver ikke aflyse, hvis du skal på ferie. Du kan tage terapirummet med dig.
  • Nemt, fordi det eneste, der kræves er en Skype forbindelse. Det er vigtigt, at du sikrer dig, at du kan sidde i det rum, du vælger, uden afbrydelse.
  • Trygt og afslappende for dig, idet det foregår hjemme hos dig selv. Du skal altså ikke ud af døren, hvilket kan være en stor fordel for dig, der har angst eller andre mentale udfordringer, som kommer til udtryk, når du skal ud af døren.
  • Sparer dig for transport- og ventetid, samt udgift til parkering. Du er ikke begrænset af geografisk afstand til mig.

Indhold:

Formen er præcist det samme i online terapi, som hvis vi sad overfor hinanden i et lokale. Jeg ynder at benytte mig af visuelle hjælpemidler f.eks. modeller, grafer og tegninger. Dette kan sagtens bruges i det online rum. De redskaber og øvelser, jeg benytter mig af, kan også anvendes, når vi mødes online.

Hvem:

Online terapi er egnet til individuelle samtaler, men kan også sagtens bruges, hvis I f.eks. som forældre ønsker at få rådgivning sammen. Hvis I er 2, vil jeg anbefale, at I sidde foran en pc og ikke en tablet eller smartphone, fordi skærme og kameraer kan være for små.

Hvilke problemstillinger kan tages op:

Det korte svar er: nøjagtigt de samme problemstillinger, du ville tage op i en face to face session.

Der findes mange forskellige grunde til at opsøge en psykolog.

Nogle vælger at gå til en psykolog, fordi de ønsker selvudvikling – de oplever sig utilfredse, har lavt selvværd, indre kritik og føler ikke, at de lever et liv, der er rigtigt for dem – Livet kunne indeholde så meget mere!

Andre søger hjælp, fordi de har lidelsesfulde symptomer på mistrivsel, f.eks. angst, stress, depression. Igen andre har egentligt diagnoser, der volder dem udfordringer i deres daglige liv.

Når det kommer til forældre, der søger rådgivning omkring udfordringer, de har med deres børn, så er et meget stort spørgsmål, der ofte ønskes afklaring af, dette: Er der mon noget galt med mit barn?

Mange forældre kan være i tvivl, om den adfærd de ser hos deres barn, er indenfor det almindelige område. Her kan det være konstruktivt at få professionelle øjne på og få nye perspektiver på en given adfærd.

Dernæst ønsker forældre konkret sparring og brugbare effektive redskaber til at tackle alle de situationer, livet med børn byder på.

online terapi Hvordan:

For at komme i gang med online terapi skal du have en pc, tablet eller smartphone med en stabil netforbindelse.

Du skal også have installeret Skype, som er den tjeneste, jeg benytter til samtalerne. Du kan downloade Skype ved at trykke på billedet her:

Inden den første session skal jeg have dit Skype brugernavn eller din e-mailadresse, så jeg kan ringe dig op, når vi går i gang. Det kan sjældent ske, at forbindelsen afbrydes, og så ringer jeg dig op igen. Det kan være godt for den lydmæssige oplevelse, at du bruger et par høretelefoner.

For at det tekniske ikke skal afskrække dig, tilbyder jeg dig 15 minutters samtale på Skype, så du kan afprøvet det, inden du endeligt beslutter dig for at gå i gang. Skriv til mig på anne@medhinanden.dk, så booker jeg en prøvetid.

Jeg har ikke et ydernummer, hvilket betyder, at du ikke kan bruge en lægehenvisning hos mig.

Hvordan booker jeg tid:

Du kan ringe til mig på tlf. 6165 3153 eller sende mig en mail på anne@medhinanden.dk.

Du kan betale via MobilePay eller jeg kan sende en faktura til dig på din mail. Det er op til dig, hvad der passer dig bedst.